Quattro víztisztító

64.900 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 800526 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Az Aquaphor Quattro víztisztító jellemzői

Az Aquaphor Quattro egy 4 lépcsős víztisztító, amely valójában plusz egy szűrőbetétet tartalmaz az Aquaphor Crystalhoz képest. Itt ugyanis az 1. szűrőbetét egy 5 mikronos polipropilén betét, a másik 3db szűrőbetét pedig a már jól ismert Crystal betét szett 3db betéte.

Kiknek javasolt ez a készülék

Akko célszerű ezt a terméket választania ha az önök háztartásában fokozottabb mennyiségű lebegő anyag fordul elő a hálózati csapvízben. (Alap esetben a lebegő anyagok, úgy mint rozsda, homok, iszap az ország legnagyobb részén elenyésző mennyiségben vannak jelen a csapvízben, azonban mégis vannak települések, ahol valami oknál fogva pl.: a helyi vízszolgáltató hiányosságaiból fakadóan több fix szennyeződés érkezik a csapvízzel a megszokottnál. Ilyen helyzetben a készülék első szűrőbetéte megállítja a fix részecskéket, megkímélve ezze a további 3 szűrőbetét munkáját, amely betétek pedig az érdemi szűrésért felelősek.

Az Aquaphor Quattro a következő anyagokat 96-100%-os hatékonysággal szűri:

 • üledék, mint a rozsda, homok, sár, pollen
 • klór, kloroform és más szerves klórvegyületek
 • fémek és nehézfémek (pl.: vas, ólom, higany, réz, alumínium)
 • petrolkémiai vegyületek
 • fenolok
 • baktérium és vírusok

Érdekesség: A klóros csapvízben a klór egyes szennyező anyagokkal reakcióba léphet és úgynevezett trihalometán (THM) vegyületeket hozhat létre, amelyekről kutatások kimutatták rákkeltő hatásukat. Mivel az Aquaphor víztisztítók 100%-os biztonsággal/alapossággal megkötik a klórt (amire csak néhány ivóvíztisztító képes), így a tisztított vízben sem lesznek jelen a rákkeltő THM vegyületek.

Az Aquaphor Quattro víztisztító beszerelése / sarokszelep csatlakoztatása

 1. A víztisztító csatlakoztatása a mosogató pult alatti hideg víz sarokszelepre történik (kb. 5 perces feladat). A készülék dobozában egy “T” csatlakozó található, amely mérete 1/2″-os, ezért:

Ha 1/2″-os sarokszelepre történik a csatlakozás, akkor nincs szükség további csatlakozóra.

Ha 3/8″-os sarokszelepre történik a csatlakozás, akkor szükséges még 1-1 külső-belső menetes 3/8″ / 1/2″-os szűkítő elem.

 1. A berendezéshez tartozó “tiszta víz” csaptelep felszereléséhez egy 11-11,5mm átmérőjű furatot kell fúrni az elhelyezni kívánt részen és ott rögzíteni azt (mosogató tálca vagy a mögötte lévő munkalapon, kb 5 perces feladat)
 2. Ezt követően már csak össz kell kapcsolni a készüléket a sarokszelep csatlakozással és a csapteleppel. (kb. 5 perces feladat

Szűrőbetét csere

Az Aquaphor Quattro is igen egyszerű szűrőcserét tesz lehetővé, azokat ön is könnyedén kicserélheti a 2 éves élettartam végén, így nem kell pénz költenie mint pl.: az Ro ozmózisos víztisztítók esetében fizetendő szerviz díj / szűrőbetét csere díj alkalmával.

Javasolt szűrőbetét csere: 2 évente ill. 8000 liter víz megtisztítása után (amelyik előbb következik be)

A csomag a következőket tartalmazza

 • 1 db készülék
 • 4 db szűrőbetét
 • 1 db krómozott csaptelep
 • 1 db “T” csatlakozó 1/2 col-os vezetékek, szerelékek

Garancia: 2 év

Gyártó: Aquaphor Corporation

Quattro víztisztító

További információk

Tömeg 4 kg
Méretek 32 × 8 × 36 cm

Érdekelhetnek még…